1

2

Przepisy

Zupa-krem ze świeżego ogórka

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Interesujaca smakowo i  niezwykła w swojej prostocie zupa doczekała się mocno wzbogaconych wersji, ale ja pozostaję przy swojej.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. - Nastawić wywar warzywny /może być z kostki bulionowej/
  2. Ogórki wraz ze skórką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  3. Dodać do bulionu i gotować ok.6 minut.
  4. -Śmietanę wymieszać z mąką , serek rozpuścić w niewielkiej ilości gorącego wywaru.
  5. Połączyć z zupą i gotować jeszcze kilka minut.
  6. -Zupę można dodatkowo zmiksować na gładki krem.
  7. -Doprawić do smaku przyprawą i  świeżo zmielonym pieprzem.
  8. -Dodać koperek i pietruszkę.
  9. -Podawać na ciepło z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: