Zupa-krem ze świeżego ogórka

Oceń ten przepis!

3/5 3 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 16 min.

  • Porcje 4

3/5 3 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Nastawić wywar warzywny /może być z kostki bulionowej/
  2. Ogórki wraz ze skórką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do bulionu i gotować ok.6 minut.
  3. Śmietanę wymieszać z mąką , serek rozpuścić w niewielkiej ilości gorącego wywaru. Połączyć z zupą i gotować jeszcze kilka minut.
  4. Zupę można dodatkowo zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku przyprawą i  świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Dodać koperek i pietruszkę. Podawać na ciepło z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Opis przepisu:

Zupa-krem ze świeżego ogórka jest niezwykła w swojej prostocie, a przy tym smakuje znakomicie! Starte świeże ogórki gotujemy w warzywnym bulionie, a następnie zaprawiamy aksamitnym dodatkiem śmietany i serka topionego. Zupę ze świeżego ogórka miksujemy na krem oraz doprawiamy Przyprawą JARZYNKĄ WINIARY, koperkiem i pietruszką. Krem z ogórka smakuje najlepiej, gdy podasz go z chrupiącymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?