Sos do pieczeni
17min
Łatwy
0.5
kostka
1
kostka
2
łyżek
Mąka pszenna
2
łyżek
Masło
1
łyżeczka
Tymianek siekany
1
dag
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
3.64 g
Węglowodany
16.99 g
Tłuszcze
25.09 g
Wartość energetyczna
298.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
12 min
Wywar drobiowy (1 szklanka) połączyć z bulionem warzywnym (pół szklanki), dodać tymianek i gotować 10 minut.
Krok 2
5 min
Następnie dodać masło utarte z mąką, pieprz i sól do smaku, gotować kilka minut.
Ponieważ często to dodatki decydują o smaku całej potrawy – prezentujemy sos pieczeniowy, który wzbogaci smak Waszego dania i sprawi, że będzie jeszcze pyszniejsze! Bulion warzywny WINIARY pomoże uzyskać upragniony smak i konsystencję przyprawy wzmocnią aromat potrawy. Pycha!
Komentarze 0