Spaghetti bolognese z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 14 min.

  • Oczekiwanie 28 min.

  • Porcje 3

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron spaghetti przygotuj według wskazówek na opakowaniu.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  3. W garnku podgrzej olej. Podsmaż na tym mielone mięso. Dodaj pieczarki i smaż razem z mięsem.
  4. W 300 ml wody rozprowadź POMYSŁ NA..., wlej do mięsa, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1 minutę.
  5. Spaghetti podawaj z sosem.

Opis przepisu:

Obiad z pomysłem w pół godziny: spaghetti bolognese z pieczarkami. Prosto i smakowicie - makaron ugotowany al dente mieszamy z pysznym sosem z mielonego mięsa podsmażonego z pieczarkami, z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Spaghettti po Bolońsku. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej bazylii, plastrem dojrzałego pomidora i wiórkami parmezanu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?