Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z sosem z pomidorów i cukinii

0
26 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Makaron Penne
1 
Cukinia
150 g
Pieczarki
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Śmietana 30%
1 trochę
Ser, parmezan, tarty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
10 min
Makaron rurki ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Cukinię oczyść, umyj, przekrój na pół i pokrój w plastry. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
Krok 3
5 min
Rozgrzej w garnku olej. Dodaj plasterki cukinii i pieczarek.
Krok 4
5 min
Dolej 500 ml wody, wsyp Sos pomidorowe i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez około minutę. Dodaj śmietankę.
Krok 5
1 min
Makaron podawaj z sosem. Serwuj oprószone parmezanem.
Makaron z sosem z pomidorów i cukinii

Krok 1 z 5

Makaron rurki ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Makaron z sosem z pomidorów i cukinii

Krok 2 z 5

Cukinię oczyść, umyj, przekrój na pół i pokrój w plastry. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.

Makaron z sosem z pomidorów i cukinii

Krok 3 z 5

Rozgrzej w garnku olej. Dodaj plasterki cukinii i pieczarek.

Makaron z sosem z pomidorów i cukinii

Krok 4 z 5

Dolej 500 ml wody, wsyp Sos pomidorowe i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez około minutę. Dodaj śmietankę.

Makaron z sosem z pomidorów i cukinii

Krok 5 z 5

Makaron podawaj z sosem. Serwuj oprószone parmezanem.

Coś na pożywny obiad: makaron z sosem z pomidorów i cukinii. Robi się prosto i szybko, a cukinia i pieczarki tworzą smakowitą kompozycję z Sosem pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY i makaronem. Do tego odrobina śmietanki oraz tarty parmezan do posypania. Pyszności! Można zjeść na wegetariański obiad, lub podać z pieczoną rybą albo filetem z piersi kurczaka. Do pochrupania – lodowa sałata lub listki cykorii ze śmietaną lub winegretem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika