Barszcz zabielany z ziemniakami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 6

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść (marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki).
  2. Zagotuj 1,5 l wody, dodaj żeberko i warzywa. Gotuj do miękkości, przecedź.
  3. Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody i wlej do wywaru, zagotuj.
  4. Wsyp Barszcz czerwony, wymieszaj, zestaw z ognia.
  5. Śmietankę połącz z Barszczem.
  6. Ziemniaki ugotuj oddzielnie, odcedź i posól. Utrzyj na puree. Możesz również podać ziemniaki z podsmażoną cebulą lub skwarkami lub z ziemniakami posypanymi koperkiem.

Opis przepisu:

Barszcz zabielany z ziemniakami na wywarze z wieprzowego żeberka oraz warzyw będzie idealny, gdy dodamy do niego Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Doprawiamy tylko śmietanką i już możemy podawać z puszystym ziemniaczanym puree. Świetnie smakuje także z dodatkiem ziemniaków z podsmażoną cebulą lub skwarkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?