Barszcz a`la ćwikła
45min
Łatwy
1
opakowanie
1
opakowanie
4
Ziemniaki
200
g
Kiełbasa biała
100
ml
Śmietana 30%
3
łyżek
Chrzan tarty
3
Jajko, całe, gotowane, na twardo
.
Wartości odżywcze
Białko
10.07 g
Węglowodany
6.49 g
Tłuszcze
17.54 g
Wartość energetyczna
272.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Przygotowane ziemniaki zalej 2 szklankami gorącej wody i gotuj 10 minut.
Krok 3
3 min
Żurek rozprowadź w 1l zimnej wody.
Krok 4
11 min
Żurek wlej do garnka z gotującymi się ziemniakami i gotuj na wolnym ogniu stale mieszając łyżką.
Krok 5
3 min
Kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 6
5 min
Garnek zdejmij z ognia, wsyp Barszcz Czerwony i dokładnie wymieszaj (bez gotowania).
Krok 7
2 min
Dodaj chrzan i śmietanę.
Krok 8
1 min
Barszcz możesz podać z ćwiartkami jajka na twardo.
Barszcz a` la ćwikła to mix żurku z barszczem czerwonym. Do ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w kostkę, dodajemy Żurek Naszą Specjalność WINIARY, kiełbasę pokrojoną w kostkę i Barszcz czerwony Ekspresową Zupę WINIARY. Pod koniec gotowania barszcz a` la ćwikłę doprawiamy chrzanem i śmietaną. Gotową zupę warto podać z jajkami na twardo, pokrojonymi w ćwiartki. Barszcz a` la ćwikła to złoty środek dla wszystkich tych, którzy wciąż nie mogą się zdecydować – barszcz czy żurek? ;)
Komentarze 0