Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz a` la ćwikła to mix żurku z barszczem czerwonym. Do ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w kostkę, dodajemy Żurek WINIARY, kiełbasę pokrojoną w kostkę i Barszcz czerwony Ekspresową Zupę WINIARY. Pod koniec gotowania barszcz a` la ćwikłę doprawiamy chrzanem i śmietaną. Gotową zupę warto podać z jajkami na twardo, pokrojonymi w ćwiartki. Barszcz a` la ćwikła to złoty środek dla wszystkich tych, którzy wciąż nie mogą się zdecydować – barszcz czy żurek? ;)
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Przygotowane ziemniaki zalej 2 szklankami gorącej wody i gotuj 10 minut.
Krok 3
3 min
Żurek rozprowadź w 1l zimnej wody.
Krok 4
11 min
Żurek wlej do garnka z gotującymi się ziemniakami i gotuj na wolnym ogniu stale mieszając łyżką.
Krok 5
3 min
Kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 6
5 min
Garnek zdejmij z ognia, wsyp Barszcz Czerwony i dokładnie wymieszaj (bez gotowania).
Krok 7
2 min
Dodaj chrzan i śmietanę.
Krok 8
1 min
Barszcz możesz podać z ćwiartkami jajka na twardo.
Krok 1
z
8
Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w kostkę.
Krok 2
z
8
Przygotowane ziemniaki zalej 2 szklankami gorącej wody i gotuj 10 minut.
Krok 3
z
8
Żurek rozprowadź w 1l zimnej wody.
Krok 4
z
8
Żurek wlej do garnka z gotującymi się ziemniakami i gotuj na wolnym ogniu stale mieszając łyżką.
Krok 5
z
8
Kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 6
z
8
Garnek zdejmij z ognia, wsyp Barszcz Czerwony i dokładnie wymieszaj (bez gotowania).
Krok 7
z
8
Dodaj chrzan i śmietanę.
Krok 8
z
8
Barszcz możesz podać z ćwiartkami jajka na twardo.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0