Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz a`la ćwikła

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Ziemniaki
200 g
Kiełbasa biała
100 ml
Śmietana 30%
3 łyżek
Chrzan tarty
3 
Jajko, całe, gotowane, na twardo

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
17.54 g
Węglowodany
6.49 g
Wartość energetyczna
272.85 kcal
Białko
10.07 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
5 min
Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Przygotowane ziemniaki zalej 2 szklankami gorącej wody i gotuj 10 minut.
Krok 3
3 min
Żurek rozprowadź w 1l zimnej wody.
Krok 4
5 min
Żurek wlej do garnka z gotującymi się ziemniakami i gotuj na wolnym ogniu stale mieszając łyżką.
Krok 5
3 min
Kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 6
5 min
Garnek zdejmij z ognia, wsyp Barszcz Czerwony i dokładnie wymieszaj (bez gotowania).
Krok 7
2 min
Dodaj chrzan i śmietanę. Barszcz możesz podać z ćwiartkami jajka na twardo.
Barszcz a`la ćwikła

Krok 1 z 7

Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w kostkę.

Barszcz a`la ćwikła

Krok 2 z 7

Przygotowane ziemniaki zalej 2 szklankami gorącej wody i gotuj 10 minut.

Barszcz a`la ćwikła

Krok 3 z 7

Żurek rozprowadź w 1l zimnej wody.

Barszcz a`la ćwikła

Krok 4 z 7

Żurek wlej do garnka z gotującymi się ziemniakami i gotuj na wolnym ogniu stale mieszając łyżką.

Barszcz a`la ćwikła

Krok 5 z 7

Kiełbasę pokrój w kostkę.

Barszcz a`la ćwikła

Krok 6 z 7

Garnek zdejmij z ognia, wsyp Barszcz Czerwony i dokładnie wymieszaj (bez gotowania).

Barszcz a`la ćwikła

Krok 7 z 7

Dodaj chrzan i śmietanę. Barszcz możesz podać z ćwiartkami jajka na twardo.

Barszcz a` la ćwikła to mix żurku z barszczem czerwonym. Do ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w kostkę, dodajemy Żurek Naszą Specjalność WINIARY, kiełbasę pokrojoną w kostkę i Barszcz czerwony Ekspresową Zupę WINIARY. Pod koniec gotowania barszcz a` la ćwikłę doprawiamy chrzanem i śmietaną. Gotową zupę warto podać z jajkami na twardo, pokrojonymi w ćwiartki. Barszcz a` la ćwikła to złoty środek dla wszystkich tych, którzy wciąż nie mogą się zdecydować – barszcz czy żurek? ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika