Grochowa z parmezanem
41min
Łatwy
1 opakowanie
35 g
Marchewka
2
Ziemniaki
1 łyżka
Śmietana 18%
30 g
Parmezan
1 trochę
Grzanki czosnkowe
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
35 g
Pietruszka
35 g
Seler naciowy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.99 g
Węglowodany
8.95 g
Tłuszcze
4.78 g
Wartość energetyczna
147.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
41 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
25 min
Zagotuj 750 ml wody, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.
Krok 3
10 min
Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj, gotuj 5 minut, zmiksuj. Dodaj śmietanę.
Krok 4
1 min
Zupę podaj z parmezanem i grzankami.
Zupa grochowa ze startym parmezanem i chrupiącymi grzaneczkami czosnkowymi to kremowa wersja tradycyjnej grochówki z kapustą i mięsem, do której nawet nie potrzebujesz bogatego zestawu przypraw, bo Zupa Grochowa Nasza Specjalność WINIARY zapewnia daniu wyborny smak. Rozgrzewa, syci i porusza kubki smakowe – skosztuj!
Komentarze 0