Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa grochowa ze startym parmezanem i chrupiącymi grzaneczkami czosnkowymi to kremowa wersja tradycyjnej grochówki z kapustą i mięsem, do której nawet nie potrzebujesz bogatego zestawu przypraw, bo Zupa Grochowa Nasza Specjalność WINIARY zapewnia daniu wyborny smak. Rozgrzewa, syci i porusza kubki smakowe – skosztuj!
Zagotuj 750 ml wody, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.
Krok 3
10 min
Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj, gotuj 5 minut, zmiksuj. Dodaj śmietanę.
Krok 4
1 min
Zupę podaj z parmezanem i grzankami.
Krok 1
z
4
Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
z
4
Zagotuj 750 ml wody, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.
Krok 3
z
4
Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj, gotuj 5 minut, zmiksuj. Dodaj śmietanę.
Krok 4
z
4
Zupę podaj z parmezanem i grzankami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0