Grochowa z parmezanem

(1)
41min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

35  g
Marchewka
2 
Ziemniaki
1  łyżka
Śmietana 18%
30  g
Parmezan
trochę
Grzanki czosnkowe
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
35  g
Pietruszka
35  g
Seler naciowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.99 g
Węglowodany
8.95 g
Tłuszcze
4.78 g
Wartość energetyczna
147.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa grochowa ze startym parmezanem i chrupiącymi grzaneczkami czosnkowymi to kremowa wersja tradycyjnej grochówki z kapustą i mięsem, do której nawet nie potrzebujesz bogatego zestawu przypraw, bo Zupa Grochowa Nasza Specjalność WINIARY zapewnia daniu wyborny smak. Rozgrzewa, syci i porusza kubki smakowe – skosztuj!
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
25 min
Zagotuj 750 ml wody, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.
Krok 3
10 min
Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj, gotuj 5 minut, zmiksuj. Dodaj śmietanę.
Krok 4
1 min
Zupę podaj z parmezanem i grzankami.
Grochowa z parmezanem

Krok 1 z 4

Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.

Grochowa z parmezanem

Krok 2 z 4

Zagotuj 750 ml wody, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.

Grochowa z parmezanem

Krok 3 z 4

Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj, gotuj 5 minut, zmiksuj. Dodaj śmietanę.

Grochowa z parmezanem

Krok 4 z 4

Zupę podaj z parmezanem i grzankami.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika