Makaron w sosie serowo-pieczarkowym z łososiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
  3. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  4. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.
  5. Łososia i pomidory pokrój na małe kawałeczki.
  6. Łososia wymieszaj z przygotowanym sosem i makaronem. Wyłóż na talerze i posyp pomidorami i szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Obiad "z szybką rybką": makaron penne w sosie serowo-pieczarkowym z łososiem. Danie wyjątkowo proste, gdy mamy pod ręką przepyszny Sos serowo-pieczarkowy Italia. Przygotowujemy go ze śmietanką i mieszamy z paseczkami wędzonego łososia, które nadają potrawie wyrazisty, słonawy akcent. Gotowe danie posypujemy kawałkami suszonych pomidorów i siekanym szczypiorkiem. Pyszności!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?