Placki ziemniaczane z Papirusa

Oceń ten przepis!

4/5 4 42 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 42 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki na placki obierz, umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj natkę pietruszki, wymieszaj, a następnie podziel na 4 porcje.
  2. Każdą porcję umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią pergaminu. Pergamin jest już pokryty mieszanką przypraw i odrobiną tłuszczu.
  3. Połóż placki zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni.
  4. Smaż po 8-10 minut z każdej strony w pergaminie.
  5. Przełóż placki na talerz, wyrzuć pergamin. Możesz podać z Sosem czosnkowo ziołowym.

Opis przepisu:

Placki ziemniaczane to danie, które uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Można szybko i łatwo je przygotować, a używając produktu WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką dodać im niepowtarzalnego charakteru. Smak placków możesz jeszcze urozmaicić przeróżnymi dodatkami: niektórzy uwielbiają placki ziemniaczane ze śmietaną, inni preferują zajadać je z sosem grzybowym, a jeszcze inni łączyć je z surówkami. Jaki sposób najbardziej zasmakuje Tobie?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?