Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bakłażan z serem i pomidorem

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
8 plastrów
Bakłażan
4 plastrów
Mozzarella
4 plastrów
Pomidory

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
7.71 g
Węglowodany
1.58 g
Tłuszcze
6.54 g
Wartość energetyczna
95.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Umieść na jednej połowie pergaminu: plaster bakłażana, plaster sera i plaster pomidora, przykryj drugą częścią pergaminu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 2
5 min
Połóż zawartość w pergaminie na wcześniej rozgrzanej patelni.
Krok 3
20 min
Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 4
5 min
Usmażone bakłażany wyłóż na talerz, wyrzuć pergamin. Możesz podać z Sosem włoskim lub czosnkowo-zołowym.
Bakłażan z serem i pomidorem

Krok 1 z 4

Umieść na jednej połowie pergaminu: plaster bakłażana, plaster sera i plaster pomidora, przykryj drugą częścią pergaminu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.

Bakłażan z serem i pomidorem

Krok 2 z 4

Połóż zawartość w pergaminie na wcześniej rozgrzanej patelni.

Bakłażan z serem i pomidorem

Krok 3 z 4

Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.

Bakłażan z serem i pomidorem

Krok 4 z 4

Usmażone bakłażany wyłóż na talerz, wyrzuć pergamin. Możesz podać z Sosem włoskim lub czosnkowo-zołowym.

Na wegetariański lunch lub obiad: bakłażan z serem mozzarella i pomidorem. Smażony bez dodawania tłuszczu i doskonale przyprawiony, dzięki temu, że wykorzystujemy POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami. A zgrabne plastry bakłażana kroimy używając obieraka do warzyw. Można podać z chrupiącą bagietką, miską sałat oraz ulubionym Sosem - czosnkowo ziołowym lub włoskim.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika