Bakłażan z serem i pomidorem
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.71 g
Węglowodany
1.58 g
Tłuszcze
6.54 g
Wartość energetyczna
95.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Umieść na jednej połowie pergaminu: plaster bakłażana, plaster sera i plaster pomidora, przykryj drugą częścią pergaminu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 2
5 min
Połóż zawartość w pergaminie na wcześniej rozgrzanej patelni.
Krok 3
20 min
Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 4
5 min
Usmażone bakłażany wyłóż na talerz, wyrzuć pergamin. Możesz podać z Sosem włoskim lub czosnkowo-zołowym.
Na wegetariański lunch lub obiad: bakłażan z serem mozzarella i pomidorem. Smażony bez dodawania tłuszczu i doskonale przyprawiony, dzięki temu, że wykorzystujemy POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami. A zgrabne plastry bakłażana kroimy używając obieraka do warzyw. Można podać z chrupiącą bagietką, miską sałat oraz ulubionym Sosem - czosnkowo ziołowym lub włoskim.
Komentarze 0