składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- Łososia pokrój w cienkie paseczki a korniszony w grube plasterki.
- Ugotowane jajka na twardo pokrój w drobną kostkę.
- W misce delikatnie wymieszaj pokrojonego łososia z korniszonami i jajkami.
- Pod koniec mieszania dodaj serek i dopraw do smaku. Przygotowaną sałatkę wstaw do lodówki.
- Sałatkę przełóż na małe jednoporcjowe miseczki lub przełóż bezpośrednio na kromki pieczywa.
- Na wierzchu ułóż świeże kiełki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYPraktycznie lub... wytwornie – sałatkę z łososiem wędzonym możemy przyrządzić i zaserwować na dwa sposoby. Sposób pierwszy: mieszamy wszystko razem (paseczki łososia, krojone jajka na twardo i korniszony oraz serek wiejski), chłodzimy i podajemy udekorowane kiełkami w miseczkach lub na kromkach chleba, muśniętych Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Sposób drugi: na liściach cykorii lub sałaty lodowej układamy porcje serka wiejskiego, na to schłodzoną mieszankę łososia z jajkami i korniszonami oraz dekorację z kropelki majonezu i kiełków. Osobno serwujemy chrupiące tosty z pszennego lub żytniego pieczywa.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?