1

2

Przepisy

Sałatka z łososiem wędzonym

5/5 5 27 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

233 calories kalorie: 233 kcal / porcja

Praktycznie lub... wytwornie – sałatkę z łososiem wędzonym możemy przyrządzić i zaserwować na dwa sposoby. Sposób pierwszy: mieszamy wszystko razem (paseczki łososia, krojone jajka na twardo i korniszony oraz serek wiejski), chłodzimy i podajemy udekorowane kiełkami w miseczkach lub na kromkach chleba, muśniętych Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Sposób drugi: na liściach cykorii lub sałaty lodowej układamy porcje serka wiejskiego, na to schłodzoną mieszankę łososia z jajkami i korniszonami oraz dekorację z kropelki majonezu i kiełków. Osobno serwujemy chrupiące tosty z pszennego lub żytniego pieczywa.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój w cienkie paseczki.
  2. Korniszony pokrój w grube plasterki.
  3. Ugotowane jajka na twardo pokrój w drobną kostkę.
  4. W misce delikatnie wymieszaj pokrojonego łososia z korniszonami i jajkami.
  5. Pod koniec mieszania dodaj serek i dopraw do smaku.
  6. Przygotowaną sałatkę wstaw do lodówki.
  7. Sałatkę przełóż na małe jednoporcjowe miseczki lub przełóż bezpośrednio na kromki pieczywa.
  8. Na wierzchu ułóż świeże kiełki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: