Sałatka kalafiorowa z kukurydzą
17min
Łatwy
4 płaskich łyżek
1
Kalafior
1
Ogórek
1 pęczek
Szczypiorek
2 płaskich łyżek
Pietruszka
2 płaskich łyżek
Koperek
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Kalafior oczyść, podziel na różyczki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekaj.
Krok 2
5 min
Ogórek przekrój na połowę, wydrąż nasiona i pokrój w plasterki.
Krok 3
5 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
Krok 4
2 min
Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Sałatka kalafiorowa z kukurydzą zachwyci Cię swoją odmienną strukturą. Znajdziesz w niej drobiny sprężystego, surowego kalafiora, który wspaniale będzie chrupał w zębach. Do kalafiora idealnie przypasuje delikatna kukurydza. Uzupełnieniem sałatki kalafiorowej będą drobno posiekane zielone pyszności, czyli natka pietruszki, szczypiorek i koperek. Aksamitnej konsystencji nada Majonez Sałatkowy WINIARY, który połączy wszystko w spójną całość.
Komentarze 0