Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka kalafiorowa z kukurydzą zachwyci Cię swoją odmienną strukturą. Znajdziesz w niej drobiny sprężystego, surowego kalafiora, który wspaniale będzie chrupał w zębach. Do kalafiora idealnie przypasuje delikatna kukurydza. Uzupełnieniem sałatki kalafiorowej będą drobno posiekane zielone pyszności, czyli natka pietruszki, szczypiorek i koperek. Aksamitnej konsystencji nada Majonez Sałatkowy WINIARY, który połączy wszystko w spójną całość.
Przygotowanie
13 min
Krok 1
5 min
Kalafior oczyść, podziel na różyczki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekaj.
Krok 2
5 min
Ogórek przekrój na połowę, wydrąż nasiona i pokrój w plasterki.
Krok 3
1 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
Krok 4
2 min
Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 1
z
4
Kalafior oczyść, podziel na różyczki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekaj.
Krok 2
z
4
Ogórek przekrój na połowę, wydrąż nasiona i pokrój w plasterki.
Krok 3
z
4
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
Krok 4
z
4
Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0