Pizza ze szparagami

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 28 min.

  • Porcje 5

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj dokładnie mąkę, twaróg, olej, jajko, proszek do pieczenia i sól. Zagnieć ciasto.
  2. Ciasto rozwałkuj i przełóż do natłuszczonej masłem tortownicy.
  3. Oczyść szparagi, gotuj w posolonej wodzie przez 8 minut. Przelej zimną wodą i odsącz.
  4. Szynkę pokrój w paski.
  5. Na cieście ułóż paski szynki i szparagi. Całość posyp serem.
  6. Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Pizzę piecz przez 20 minut.
  7. Pizzę podawaj z sosem włoskim lub salsa.

Opis przepisu:

Takiej domowej pizzy ze szparagami powinni spróbować wszyscy wielbiciele kuchni włoskiej! Zaczynamy od wyjątkowego, twarożkowego ciasta na Proszku do pieczenia WINIARY. Dalej klasyka: gotowane szparagi, paseczki szynki i tarty żółty ser-i do pieca. Podajemy na gorąco lub na zimno, z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. A jeśli coś zostanie, można potem podgrzać w mikrofali lub opiekaczu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?