Sałatka letnia

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 2 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę rzymską podziel na liście i opłucz pod zimną wodą. Osusz papierowym ręcznikiem i porwij liście na mniejsze kawałki.
  2. Przekrój paprykę wzdłuż, oczyść ją z pestek, a następnie pokrój w cienkie paseczki. Pokrój pomidory w ósemki.
  3. Przy użyciu obieraczki oczyść dokładnie seler z włókien, a następnie go pokrój.
  4. Następnie pokrój rzodkiewki w cienkie plasterki.
  5. Rodzynki umyj w ciepłej wodzie i osusz w cedzaku.
  6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  7. By przygotować sos zmieszaj jogurt z Majonezem. Dodaj sól, pieprz i cukier. Wyciśnij przez praskę czosnek i całość dokładnie wymieszaj.
  8. Polej sosem przygotowane wcześniej warzywa, całość dokładnie wymieszaj i posyp posiekanymi listkami oregano.
  9. Sałatka jest świetnym dodatkiem do grillowanych mięs.

Opis przepisu:

Lekka sałatka letnia, którą możesz przygotować nie tylko w okresie wakacyjnym. To połączenie sałaty rzymskiej, czerwonej papryki, pomidora, selera naciowego i rzodkiewek. A do kolorowej kompozycji pyszny sos z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i jogurtem naturalnym. Możesz ją podać w formie samodzielnego dania, z dodatkiem pieczywa lub jako dodatek warzywny do obiadu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?