1

2

Przepisy

Tradycyjne jajka wielkanocne

4/5 4 11 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
  2. Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
  3. Rzodkiewkę umyj , drobno pokrój i wraz z natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
  4. Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
  5. Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
  6. Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
  7. Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: