Tradycyjne jajka wielkanocne

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
  2. Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
  3. Rzodkiewkę umyj , drobno pokrój i wraz z natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
  4. Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
  5. Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
  6. Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
  7. Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.

Opis przepisu:

Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?