Zupa grzybowo-serowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 3

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody i zagotuj ciągle mieszając.
  2. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut często mieszając.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zaszklij na oleju.
  4. Cebulę dodaj do zupy i zagotuj.
  5. Serek topiony pokrój w kostkę, dodaj go do zupy i mieszaj aż do rozpuszczenia.
  6. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  7. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Opis przepisu:

Bardzo prosta zupa grzybowo-serowa, nawet dla początkujących kucharzy! Wystarczy Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY, podsmażona lekko cebula, serek topiony ze szczypiorkiem i posiekana natka pietruszki. Można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub świeżą bagietką - i ciepły posiłek gotowy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?