Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Żurek z ziemniakami

Żurek z ziemniakami

(1)
42min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Żurek WINIARY
2 
Ziemniaki
1 
Kiełbasa wieprzowa
1 
Cebula
3  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.53 g
Węglowodany
7.28 g
Tłuszcze
35.91 g
Wartość energetyczna
444.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wyjątkowo aromatyczny Żurek WINIARY pysznie smakuje jako żurek z ziemniakami z patelni. Przyrządzamy go z dodatkiem kiełbasy śląskiej, podsmażanej z cebulą i posypujemy natką. Do potrawy możemy wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia lub ugotowane w mundurkach, a kto ma ochotę – doprawi je sobie pachnącym majerankiem.

RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Przepisy na najlepsze dania   Przepis na żurek z białą kiełbasą i jajkiem - jak zrobić

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1

    25 min
    Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
  • Krok 2

    5 min
    Żurek dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 3

    1 min
    Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  • Krok 4

    3 min
    Kiełbasę obierz i pokrój w półplasterki.
  • Krok 5

    5 min
    Obierz cebulę, posiekaj ją i podsmaż z kiełbasą na łyżce oleju.
  • Krok 6

    2 min
    Do żurku dodaj kiełbasę z cebulą.
  • Krok 7

    1 min
    Żurek posyp natką pietruszki i podawaj z ziemniakami.
Żurek z ziemniakami

Krok 1 z 7

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój w plastry i podsmaż na oleju.

Żurek z ziemniakami

Krok 2 z 7

Żurek dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Żurek z ziemniakami

Krok 3 z 7

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Żurek z ziemniakami

Krok 4 z 7

Kiełbasę obierz i pokrój w półplasterki.

Żurek z ziemniakami

Krok 5 z 7

Obierz cebulę, posiekaj ją i podsmaż z kiełbasą na łyżce oleju.

Żurek z ziemniakami

Krok 6 z 7

Do żurku dodaj kiełbasę z cebulą.

Żurek z ziemniakami

Krok 7 z 7

Żurek posyp natką pietruszki i podawaj z ziemniakami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Ziemniaki
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żurek wiejski z białą kiełbasą

    Żurek wiejski z białą kiełbasą

    55 min Łatwy
  • Żurek z wędzoną rybą

    Żurek z wędzoną rybą

    30 min Łatwy
  • Żurek razowy w chlebie

    Żurek razowy w chlebie

    30 min Łatwy
  • Pożywna grochowa

    Pożywna grochowa

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu