Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyjątkowo aromatyczny Żurek WINIARY pysznie smakuje jako żurek z ziemniakami z patelni. Przyrządzamy go z dodatkiem kiełbasy śląskiej, podsmażanej z cebulą i posypujemy natką. Do potrawy możemy wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia lub ugotowane w mundurkach, a kto ma ochotę – doprawi je sobie pachnącym majerankiem.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
Krok 2
5 min
Żurek dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
1 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 4
3 min
Kiełbasę obierz i pokrój w półplasterki.
Krok 5
5 min
Obierz cebulę, posiekaj ją i podsmaż z kiełbasą na łyżce oleju.
Krok 6
2 min
Do żurku dodaj kiełbasę z cebulą.
Krok 7
1 min
Żurek posyp natką pietruszki i podawaj z ziemniakami.
Krok 1
z
7
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
Krok 2
z
7
Żurek dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
z
7
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 4
z
7
Kiełbasę obierz i pokrój w półplasterki.
Krok 5
z
7
Obierz cebulę, posiekaj ją i podsmaż z kiełbasą na łyżce oleju.
Krok 6
z
7
Do żurku dodaj kiełbasę z cebulą.
Krok 7
z
7
Żurek posyp natką pietruszki i podawaj z ziemniakami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0