Ostra pomidorowa z parmezanem
27min
Łatwy
1
opakowanie
2
łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
100
g
Serek topiony
4
kropli
Sos Tabasco
2
łyżek
Parmezan tarty
2
plastrów
Chleb tostowy
1
łyżka
Masło
.
Wartości odżywcze
Białko
7.88 g
Węglowodany
11.59 g
Tłuszcze
15.83 g
Wartość energetyczna
220.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowania rozprowadź w 750 ml zimnej wody.
Krok 2
1 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 4
2 min
Dodaj serek topiony.
Krok 5
2 min
Gotuj około 2 minuty, do rozpuszczenia serka.
Krok 6
3 min
Dopraw ketchupem i sosem tabasco.
Krok 7
5 min
Chleb pokrój w kostkę i usmaż na maśle.
Krok 8
1 min
Porcje zupy w talerzach podawaj z grzankami oraz posypane startym parmezanem.
Dla miłośników pikantnej kuchni – ostra pomidorowa z parmezanem. Zrobimy ją raz-dwa, dzięki Zupie pomidorowej Nasza Specjalność WINIARY, którą doprawiamy na ostro keczupem i sosem tabasco. Śmietankowy serek topiony sprawi, że zupa zyska kremową konsystencję oraz nieco łagodniejszy smak. Zupę podajemy posypaną parmezanem, z mini-grzaneczkami z patelni, usmażonymi na maśle (lub oliwie z oliwek). Dekorujemy natką, piórkiem koperku lub świeżym listkiem bazylii.
Komentarze 0