Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ostra pomidorowa z parmezanem

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Zupa pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY
2 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
100 g
Serek topiony
4 kropli
Sos Tabasco
2 łyżek
Parmezan tarty
2 plastrów
Chleb tostowy
1 łyżka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.59 g
Wartość energetyczna
220.21 kcal
Tłuszcze
15.83 g
Białko
7.88 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowania rozprowadź w 750 ml zimnej wody.
Krok 2
1 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 4
2 min
Dodaj serek topiony.
Krok 5
2 min
Gotuj około 2 minuty, do rozpuszczenia serka.
Krok 6
3 min
Dopraw ketchupem i sosem tabasco.
Krok 7
5 min
Chleb pokrój w kostkę i usmaż na maśle.
Krok 8
1 min
Porcje zupy w talerzach podawaj z grzankami oraz posypane startym parmezanem.
Ostra pomidorowa z parmezanem

Krok 1 z 8

Zawartość opakowania rozprowadź w 750 ml zimnej wody.

Ostra pomidorowa z parmezanem

Krok 2 z 8

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Ostra pomidorowa z parmezanem

Krok 3 z 8

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Ostra pomidorowa z parmezanem

Krok 4 z 8

Dodaj serek topiony.

Ostra pomidorowa z parmezanem

Krok 5 z 8

Gotuj około 2 minuty, do rozpuszczenia serka.

Ostra pomidorowa z parmezanem

Krok 6 z 8

Dopraw ketchupem i sosem tabasco.

Ostra pomidorowa z parmezanem

Krok 7 z 8

Chleb pokrój w kostkę i usmaż na maśle.

Ostra pomidorowa z parmezanem

Krok 8 z 8

Porcje zupy w talerzach podawaj z grzankami oraz posypane startym parmezanem.

Dla miłośników pikantnej kuchni – ostra pomidorowa z parmezanem. Zrobimy ją raz-dwa, dzięki Zupie pomidorowej Nasza Specjalność WINIARY, którą doprawiamy na ostro keczupem i sosem tabasco. Śmietankowy serek topiony sprawi, że zupa zyska kremową konsystencję oraz nieco łagodniejszy smak. Zupę podajemy posypaną parmezanem, z mini-grzaneczkami z patelni, usmażonymi na maśle (lub oliwie z oliwek). Dekorujemy natką, piórkiem koperku lub świeżym listkiem bazylii.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika