Klopsiki w sosie warzywnym

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Sos warzywny

Przygotowanie:

  1. Zacznij przygotowywanie klopsików. Filety zmiel w maszynce do mięsa, z dodatkiem bułki tartej i zieleniny.
  2. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Uformuj małe klopsiki, usmaż na rumiano na oleju.
  4. Przygotuj sos warzywny. Warzywa oczyść i pokrój – kalarepkę w słupki, marchewkę w plastry.
  5. Bulion rozpuść w 1 szklance wody i podlej warzywa, gotuj do miękkości.
  6. Masło stop, dodaj mąkę, zasmaż (nie zrumieniaj), wymieszaj z warzywami.
  7. Dopraw do smaku solą i cukrem.
  8. Dodaj koperek.
  9. Podawaj z klopsikami i młodymi ziemniakami.

Opis przepisu:

Na wiosenny obiad: pyszne klopsiki w sosie warzywnym, z drobiowego mięsa z natką i szczypiorkiem. Do tego pyszny, gęsty sos na maśle z kalarepką, marchewką i zielonym groszkiem, gotowanych w delikatnym Bulionie cielęcym WINIARY. Jeżeli używamy groszku z puszki, wystarczy dodać go do gotowego sosu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?