Sałata lodowa z fetą

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa opłukać. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki przekrawać na pół, kiełki także opłukać, ogórek obrać i pokroić w półplasterki. Fetę pokroić w kostkę, cebulę czerwoną w cienkie plastry. Dodać kukurydzę i posiekany szczypiorek.
  2. Wymieszać olej (z ziołami) z pieprzem, małą ilością soli i wodą, wcisnąć sok z limonki i tak otrzymanym sosem polać sałatkę.
  3. Wymieszać i wstawić na trochę do lodówki, by smaki się połączyły.

Opis przepisu:

Nie ma nic delikatniejszego niż sałatka lodowa z serem feta, którą możesz wykonać w każdej chwili. Pasuje na drugie śniadanie, do obiadu czy na kolację z dodatkiem grzanek. Sałatę lodową z serem feta możesz dodać do kebaba lub podać latem do grillowanego mięsa. Tyle zastosować a tak niewiele pracy, przekonaj się! :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?