Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z selera naciowego z orzechami to świetna przystawka na przykład w trakcie sezonu grillowego. Dodatek jabłek i pomarańczy wzmocni słodki smak sałatki, a orzechy włoskie i seler naciowy przełamią go, tworząc pyszną kompozycję, która zachwyci każdego smakosza. Smacznego!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Łodygi selera opłukać i oczyścić z włókien, a następnie pokroić w półplasterki.
Krok 2
10 min
Pokroić w grubą kostkę jabłka i pomarańczę. Dodać odsączoną kukurydzę oraz pokruszone orzechy.
Krok 3
5 min
Miód rozpuścić w odrobinie wody, połączyć z sokiem cytryny i polać sałatkę. Odstawić ją na chwilę by się przegryzła.
Krok 1
z
3
Łodygi selera opłukać i oczyścić z włókien, a następnie pokroić w półplasterki.
Krok 2
z
3
Pokroić w grubą kostkę jabłka i pomarańczę. Dodać odsączoną kukurydzę oraz pokruszone orzechy.
Krok 3
z
3
Miód rozpuścić w odrobinie wody, połączyć z sokiem cytryny i polać sałatkę. Odstawić ją na chwilę by się przegryzła.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0