Sałatka pieczarkowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 63 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 63 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj i pozostaw w woreczku, aby ostygł.
  2. Pieczarki oczyść i gotuj w posolonej wodzie w całości 5 minut, skrop łyżeczką soku z cytryny, pokrój w kostkę.
  3. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  4. Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Sałatkę podawaj udekorowaną natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Echinka
    Pyszna! w wersji light mozna zamienic majonez na jogomajo. w wersji risotto? wystarczy poddusic minute pieczarki, doprawic solidnie a gdy juz puszcza wode wsypac ryz tak zeby ugotowal sie wciagajac cala wode. kiedy gotowe dodac posiekana pietruszke i kilka zabkow czosnku. mozna dodac tarty parmezan do smaku - oczywiscie bez majonezu:)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?