Makaron z wołowiną

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody.
  2. Przyprawę w płynie wymieszaj dokładnie z olejem, cukrem, wodą, mąką ziemniaczaną, ketchupem, solą i pieprzem, tworząc marynatę.
  3. Wołowinę pokrój w cienkie paseczki, dodaj do marynaty i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.
  4. Cebulę oczyść i posiekaj.
  5. Mięso z marynatą i cebulą podsmaż na rozgrzanej patelni przez ok. 5 minut.
  6. Dodaj makaron, podgrzej i podawaj.

Opis przepisu:

Makaron z wołowiną to danie proste, ale wyjątkowo smaczne. Cały sekret tkwi w specjalnej, słodko-kwaśnej marynacie z Przyprawą do zup, sosów i sałatek, keczupem, cukrem i mąką ziemniaczaną, w której marynujemy cienkie paseczki wołowiny. Dzięki temu mięso staje się kruche, soczyste, delikatne i bardzo szybko się smaży. Danie można przyrządzić z makaronem wstążki lub świderki, albo z makaronem sojowym. Pyszne z orientalną, słodko-kwaśną surówką z białej kapusty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?