Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z wołowiną

0
92min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
200 g
Makaron
4 łyżek
Olej
2 łyżek
Cukier
1 
Cebula
6 łyżek
Woda
1 łyżka
Mąka ziemniaczana
200 g
Wołowina
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
38.07 g
Węglowodany
105.46 g
Tłuszcze
32.39 g
Wartość energetyczna
865.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

92 min
Krok 1
10 min
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody.
Krok 2
5 min
Przyprawę w płynie wymieszaj dokładnie z olejem, cukrem, wodą, mąką ziemniaczaną, ketchupem, solą i pieprzem, tworząc marynatę.
Krok 3
5 min
Wołowinę pokrój w cienkie paseczki.
Krok 4
60 min
Dodaj do marynaty i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Krok 5
5 min
Cebulę oczyść i posiekaj.
Krok 6
5 min
Mięso z marynatą i cebulą podsmaż na rozgrzanej patelni przez ok. 5 minut.
Krok 7
2 min
Dodaj makaron, podgrzej i podawaj.
Makaron z wołowiną

Krok 1 z 7

Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody.

Makaron z wołowiną

Krok 2 z 7

Przyprawę w płynie wymieszaj dokładnie z olejem, cukrem, wodą, mąką ziemniaczaną, ketchupem, solą i pieprzem, tworząc marynatę.

Makaron z wołowiną

Krok 3 z 7

Wołowinę pokrój w cienkie paseczki.

Makaron z wołowiną

Krok 4 z 7

Dodaj do marynaty i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Makaron z wołowiną

Krok 5 z 7

Cebulę oczyść i posiekaj.

Makaron z wołowiną

Krok 6 z 7

Mięso z marynatą i cebulą podsmaż na rozgrzanej patelni przez ok. 5 minut.

Makaron z wołowiną

Krok 7 z 7

Dodaj makaron, podgrzej i podawaj.

Makaron z wołowiną to danie proste, ale wyjątkowo smaczne. Cały sekret tkwi w specjalnej, słodko-kwaśnej marynacie z Przyprawą do zup, sosów i sałatek, keczupem, cukrem i mąką ziemniaczaną, w której marynujemy cienkie paseczki wołowiny. Dzięki temu mięso staje się kruche, soczyste, delikatne i bardzo szybko się smaży. Danie można przyrządzić z makaronem wstążki lub świderki, albo z makaronem sojowym. Pyszne z orientalną, słodko-kwaśną surówką z białej kapusty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika