Gulasz z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę, paprykę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę.
  2. Mięso podsmaż na oleju.
  3. Kostki bulionowe rozpuść w 1 l gorącej wody.
  4. Do mięsa dodaj bulion, wino, cebulę i paprykę. Duś około 1 godzinę.
  5. Dodaj pieczarki, dopraw pieprzem cayenne i słodką papryką. Duś przez następne 30 min.
  6. Mąkę rozprowadź w śmietanie, a następnie dodaj do gulaszu. Zagotuj.
  7. Posyp gulasz natką pietruszki i podawaj z kaszą.

Opis przepisu:

Pożywny i aromatyczny gulasz z pieczarkami, cebulą i czerwoną papryką, doskonały do kaszy gryczanej lub jaglanej. Tajemnica tego dania kryje się w przepysznym, gęstym sosie, przygotowanym na Bulionie z grzybami leśnymi i czerwonym winie oraz doprawionym słodką śmietanką, papryką i pieprzem kajeńskim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?