Zupa krem z selera

Oceń ten przepis!

5/5 5 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

5/5 5 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Podsmaż je na maśle przez około 5 minut.
  3. Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  4. Do rosołu dodaj warzywa i gotuj przez 30 minut.
  5. Zupę zmiksuj i dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
  6. Podawaj w bulionówkach, posypane prażonymi siekanymi orzechami włoskimi.

Opis przepisu:

Łatwą zupę krem z selera gotujemy na Rosole drobiowym WINIARY, a także z dodatkiem podsmażanych ziemniaczków, pora i selera. Zupę z selera doprawiamy śmietaną i sokiem z cytryny. Krem warzywny udekoruj prażonymi orzechami włoskimi i podawaj z tostami z ciemnego chleba.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?