1

2

Przepisy

Zupa krem z selera

5/5 5 22 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 6 porcji

174 calories kalorie: 174 kcal / porcja

Łatwa zupa krem z selera na Rosole drobiowym, z podsmażanymi ziemniakami, porem i selerem, doprawiona śmietaną i sokiem z cytryny. Można posypać prażonymi orzechami włoskimi lub podać do tostów z ciemnego chleba z dodatkiem orzechów lub innych nasion.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Podsmaż je na maśle przez około 5 minut.
  3. Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  4. Do rosołu dodaj warzywa i gotuj przez 30 minut.
  5. Zupę zmiksuj i dodaj śmietanę.
  6. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
  7. Podawaj w bulionówkach, posypane prażonymi siekanymi orzechami włoskimi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: