Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zamiast tradycyjnej kartoflanki - zupa krem z ziemniaków na Rosole drobiowym, ze śmietanką i... świeżym ogórkiem. Bardzo dekoracyjna i zaskakująca przyjemnym połączeniem smaków. Świetnie komponuje się z gorącymi pasztecikami z mięsem.
Przygotowanie
62 min
Krok 1
15 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
15 min
Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
20 min
Wrzuć do rosołu i gotuj przez 20 minut, a potem zmiksuj.
Krok 4
10 min
Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Do zupy dodaj ogórka i dopraw pieprzem. Gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 5
2 min
Dodaj śmietanę. Podawaj w bulionówkach, posypaną siekanym koperkiem.
Krok 1
z
5
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
z
5
Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
z
5
Wrzuć do rosołu i gotuj przez 20 minut, a potem zmiksuj.
Krok 4
z
5
Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Do zupy dodaj ogórka i dopraw pieprzem. Gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 5
z
5
Dodaj śmietanę. Podawaj w bulionówkach, posypaną siekanym koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0