Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z warzyw

(0)
55min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5  łyżeczek
WINIARY Rosół z kury w kontenerku
3 
Por (biała część)
150  g
Ziemniaki
1 
Cebula
2  płaskich łyżek
Masło
4  łyżek
Śmietana 22%
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Gałka muszkatołowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.8 g
Węglowodany
16.75 g
Tłuszcze
13.14 g
Wartość energetyczna
201.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
15 min
Pory, ziemniaki i cebulę oczyść. Pory pokrój w krążki, ziemniaki i cebulę w kostkę. Podsmaż warzywa na maśle.
Krok 3
15 min
Podsmażone warzywa dodaj do rosołu. Gotuj przez 15 minut.
Krok 4
8 min
Po ugotowaniu zmiksuj. Dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i gałką.
Krok 5
2 min
Zupę podawaj z grzankami z serem.
Krem z warzyw

Krok 1 z 5

Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Krem z warzyw

Krok 2 z 5

Pory, ziemniaki i cebulę oczyść. Pory pokrój w krążki, ziemniaki i cebulę w kostkę. Podsmaż warzywa na maśle.

Krem z warzyw

Krok 3 z 5

Podsmażone warzywa dodaj do rosołu. Gotuj przez 15 minut.

Krem z warzyw

Krok 4 z 5

Po ugotowaniu zmiksuj. Dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i gałką.

Krem z warzyw

Krok 5 z 5

Zupę podawaj z grzankami z serem.

Delikatna, kremowa zupa z porów, ziemniaków i cebuli na Rosole z kury - kontenerek to pomysł na szybki posiłek. Danie powinno być serwowane ze śmietaną oraz grzankami z serem, dzięki czemu zyskuje ona na szerokiej gamie smaków, jak i na atrakcyjnym wyglądzie. Przekonaj się, jak powinien wyglądać krem z warzyw.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha