Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatna, kremowa zupa z porów, ziemniaków i cebuli na Rosole z kury - kontenerek to pomysł na szybki posiłek. Danie powinno być serwowane ze śmietaną oraz grzankami z serem, dzięki czemu zyskuje ona na szerokiej gamie smaków, jak i na atrakcyjnym wyglądzie. Przekonaj się, jak powinien wyglądać krem z warzyw.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
15 min
Pory, ziemniaki i cebulę oczyść. Pory pokrój w krążki, ziemniaki i cebulę w kostkę. Podsmaż warzywa na maśle.
Krok 3
15 min
Podsmażone warzywa dodaj do rosołu. Gotuj przez 15 minut.
Krok 4
8 min
Po ugotowaniu zmiksuj. Dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i gałką.
Krok 5
2 min
Zupę podawaj z grzankami z serem.
Krok 1
z
5
Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
z
5
Pory, ziemniaki i cebulę oczyść. Pory pokrój w krążki, ziemniaki i cebulę w kostkę. Podsmaż warzywa na maśle.
Krok 3
z
5
Podsmażone warzywa dodaj do rosołu. Gotuj przez 15 minut.
Krok 4
z
5
Po ugotowaniu zmiksuj. Dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i gałką.
Krok 5
z
5
Zupę podawaj z grzankami z serem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0