Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Pieczarki
1 
Cebula
1 łyżka
Masło
3 łyżek
Kwaśna śmietana
2 łyżek
Olej
4 plastrów
Chleb pełnoziarnisty
1 łyżka
Parmezan tarty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.75 g
Węglowodany
18.52 g
Tłuszcze
15.09 g
Wartość energetyczna
236.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle (przez około 5 minut).
Krok 3
5 min
Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj, następnie zmiksuj.
Krok 4
5 min
Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.
Krok 5
3 min
Powstałe grzanki posyp serem.
Krok 6
2 min
Zupę podawaj z grzankami.
Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

Krok 1 z 6

Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.

Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

Krok 2 z 6

Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle (przez około 5 minut).

Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

Krok 3 z 6

Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj, następnie zmiksuj.

Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

Krok 4 z 6

Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.

Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

Krok 5 z 6

Powstałe grzanki posyp serem.

Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

Krok 6 z 6

Zupę podawaj z grzankami.

Znudziła Ci się tradycyjna zupa grzybowa? Czas wypróbować przepis na pyszną kremową zupę pieczarkową z grzankami. Zmiksowane pieczarki, gotowane na rosole wołowym ze śmietanką, dają niepowtarzalny smak zupie krem. W takiej formie kremowa zupa grzybowa jest świetnym pomysłem na codzienny obiad, a podana w eleganckich bulionówkach może być z powodzeniem serwowana jako ciepła przekąska na przyjęciu. Zupę krem z pieczarek podaj z chrupiącymi, ciepłymi grzaneczkami posypanymi startym parmezanem. Niebo w ustach!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika