Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Znudziła Ci się tradycyjna zupa grzybowa? Czas wypróbować przepis na pyszną kremową zupę pieczarkową z grzankami. Zmiksowane pieczarki, gotowane na rosole wołowym ze śmietanką, dają niepowtarzalny smak zupie krem. W takiej formie kremowa zupa grzybowa jest świetnym pomysłem na codzienny obiad, a podana w eleganckich bulionówkach może być z powodzeniem serwowana jako ciepła przekąska na przyjęciu. Zupę krem z pieczarek podaj z chrupiącymi, ciepłymi grzaneczkami posypanymi startym parmezanem. Niebo w ustach!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle (przez około 5 minut).
Krok 3
5 min
Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj, następnie zmiksuj.
Krok 4
5 min
Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.
Krok 5
3 min
Powstałe grzanki posyp serem.
Krok 6
2 min
Zupę podawaj z grzankami.
Krok 1
z
6
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
z
6
Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle (przez około 5 minut).
Krok 3
z
6
Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj, następnie zmiksuj.
Krok 4
z
6
Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.
Krok 5
z
6
Powstałe grzanki posyp serem.
Krok 6
z
6
Zupę podawaj z grzankami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Alicja
Polecam przepis. Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna.
Winiary
Expert
Alicjo, dziękujemy i polecamy również inne nasze zupy :)
Komentarze 1