Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Znudziła Ci się tradycyjna zupa grzybowa? Czas wypróbować przepis na pyszną kremową zupę pieczarkową z grzankami. Zmiksowane pieczarki, gotowane na rosole wołowym ze śmietanką, dają niepowtarzalny smak zupie krem. W takiej formie kremowa zupa grzybowa jest świetnym pomysłem na codzienny obiad, a podana w eleganckich bulionówkach może być z powodzeniem serwowana jako ciepła przekąska na przyjęciu. Zupę krem z pieczarek podaj z chrupiącymi, ciepłymi grzaneczkami posypanymi startym parmezanem. Niebo w ustach!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle (przez około 5 minut).
Krok 3
5 min
Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj, następnie zmiksuj.
Krok 4
5 min
Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.
Krok 5
3 min
Powstałe grzanki posyp serem.
Krok 6
2 min
Zupę podawaj z grzankami.
Krok 1
z
6
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
z
6
Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle (przez około 5 minut).
Krok 3
z
6
Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj, następnie zmiksuj.
Krok 4
z
6
Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.
Krok 5
z
6
Powstałe grzanki posyp serem.
Krok 6
z
6
Zupę podawaj z grzankami.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Alicja
Polecam przepis. Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna.
Winiary
Expert
Alicjo, dziękujemy i polecamy również inne nasze zupy :)
Komentarze 1