Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami
30min
Łatwy
2 kostek
300 g
Pieczarki
1
Cebula
1 łyżka
Masło
3 łyżek
Kwaśna śmietana
2 łyżek
Olej
4 plastrów
Chleb pełnoziarnisty
1 łyżka
Parmezan tarty
.
Wartości odżywcze
Białko
7.75 g
Węglowodany
18.52 g
Tłuszcze
15.09 g
Wartość energetyczna
236.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle (przez około 5 minut).
Krok 3
5 min
Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj, następnie zmiksuj.
Krok 4
5 min
Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.
Krok 5
3 min
Powstałe grzanki posyp serem.
Krok 6
2 min
Zupę podawaj z grzankami.
Znudziła Ci się tradycyjna zupa grzybowa? Czas wypróbować przepis na pyszną kremową zupę pieczarkową z grzankami. Zmiksowane pieczarki, gotowane na rosole wołowym ze śmietanką, dają niepowtarzalny smak zupie krem. W takiej formie kremowa zupa grzybowa jest świetnym pomysłem na codzienny obiad, a podana w eleganckich bulionówkach może być z powodzeniem serwowana jako ciepła przekąska na przyjęciu. Zupę krem z pieczarek podaj z chrupiącymi, ciepłymi grzaneczkami posypanymi startym parmezanem. Niebo w ustach!
Komentarze 0