Bagietka z kurczakiem

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

Przygotowanie:

  1. Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.
  2. Gruszkę i ser pokrój w plasterki.
  3. Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.
  4. Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj również ciepłe mięso.

Opis przepisu:


Co mogą mieć wspólnego ze sobą soczysta pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Majonez Dekoracyjny WINIARY, gruszka i ser pleśniowy Lazur? Chrupiącą bagietkę, która pomieści wszystkie te składniki i stworzy przepyszną kanapkę na śniadanie lub ciepły posiłek na lunch! Słodką gruszkę kroimy w plasterki, dodajemy kawałeczki sera, całość przykrywamy listkami rukoli – i podajemy na zimno lub zapiekamy w piekarniku, aby ser się roztopił, a bagietka z kurczakiem była jeszcze bardziej chrupiąca. Zobacz też przepis na bagietkę z serem i łososiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?