Chłodnik z paluszkami surimi

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 8 płaskich łyżeczek (32g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
  2. Jajka ugotuj na twardo. Pokrój na ćwiartki.
  3. Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Do zupy dodaj ogórek i posiekany koperek.
  5. Paluszki surimii pokrój w długie paseczki.
  6. Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
  7. Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami surimii.

Opis przepisu:


Chłodnik buraczkowy z paluszkami surimi to połączenie tradycyjnych polskich buraczków z wybornym smakiem delikatnych paluszków krabowych.

W tej kompozycji nie może zabraknąć zielonego ogórka i jajek. Przed podaniem chłodnika buraczkowego posyp go dla dekoracji – i dla smaku – świeżo posiekanym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • kotlecki
    uwielbiam surimi :D i barszczyk też. więc co można osiągnąć kiedy dwie smakowe miłości znajdują się w jednym miejscu?:D

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?