
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Chłodnik z ogórkiem małosolnym i szynką
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Chłodnik buraczkowy to pomysł na tani podwieczorek dla całej rodziny. Same dobre składniki – gęsty jogurt naturalny, pyszne ogórki małosolne, wyborna szynka parmeńska i świeży szczypiorek tworzą wyjątkową kompozycję smakową. Poznaj nową twarz polskich buraczków!
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
1 minKrok 4
1 minKrok 5
1 minKrok 6
1 minKrok 7
1 minKrok 8
60 minKrok 9
1 minKrok 1 z 9
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć, dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2 z 9
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3 z 9
Pokrój na ćwiartki.
Krok 4 z 9
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5 z 9
Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 6 z 9
Do zupy dodaj ogórek i szczypiorek.
Krok 7 z 9
Całość dobrze wymieszaj.
Krok 8 z 9
Włóż do lodówki na godzinę.
Krok 9 z 9
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0