Chłodnik z ogórkiem małosolnym i szynką
76min
Łatwy
1 opakowanie
800 ml
Jogurt naturalny
150 g
Ogórek małosolny
3
Jajko
100 g
Szynka wędzona
3 łyżek
Szczypiorek
.
Wartości odżywcze
Białko
16.98 g
Węglowodany
13.96 g
Tłuszcze
11.04 g
Wartość energetyczna
266.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
76 min
Krok 1
5 min
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć, dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2
5 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
1 min
Pokrój na ćwiartki.
Krok 4
1 min
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
1 min
Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 6
1 min
Do zupy dodaj ogórek i szczypiorek.
Krok 7
1 min
Całość dobrze wymieszaj.
Krok 8
60 min
Włóż do lodówki na godzinę.
Krok 9
1 min
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.
Chłodnik buraczkowy to pomysł na tani podwieczorek dla całej rodziny. Same dobre składniki – gęsty jogurt naturalny, pyszne ogórki małosolne, wyborna szynka parmeńska i świeży szczypiorek tworzą wyjątkową kompozycję smakową. Poznaj nową twarz polskich buraczków!
Komentarze 0