Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chłodnik buraczkowy to pomysł na tani podwieczorek dla całej rodziny. Same dobre składniki – gęsty jogurt naturalny, pyszne ogórki małosolne, wyborna szynka parmeńska i świeży szczypiorek tworzą wyjątkową kompozycję smakową. Poznaj nową twarz polskich buraczków!
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć, dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2
5 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
1 min
Pokrój na ćwiartki.
Krok 4
1 min
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
1 min
Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 6
1 min
Do zupy dodaj ogórek i szczypiorek.
Krok 7
1 min
Całość dobrze wymieszaj.
Krok 8
60 min
Włóż do lodówki na godzinę.
Krok 9
1 min
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.
Krok 1
z
9
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć, dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2
z
9
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
z
9
Pokrój na ćwiartki.
Krok 4
z
9
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
z
9
Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 6
z
9
Do zupy dodaj ogórek i szczypiorek.
Krok 7
z
9
Całość dobrze wymieszaj.
Krok 8
z
9
Włóż do lodówki na godzinę.
Krok 9
z
9
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0