1

2

Przepisy

Kompot z suszonych owoców oraz korzennymi przyprawami

3/5 3 3 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 25 porcji

Aromatyczny kompot z suszu to obowiązkowy punkt wśród wigilijnych potraw. Susz łączy w sobie same przepyszne, dojrzewające w słońcu skarby: słodkie polskie i egzotyczne owoce oraz najbardziej wonne korzenne przyprawy. Przygotowany z sercem z pewnością będzie smakował wyśmienicie i przypomni wszystkie minione wigilie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki zalej wodą, zagotuj.
  2. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
  3. Odstaw do wystudzenia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: