Lody z mleczkiem kokosowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śmietanę ubić na sztywno.
  2. Żółtka (jajka wcześniej sparzyć) utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem.
  3. Do kremu z żółtek dodać mleczko kokosowe. Dokładnie wymieszać, wlać dobitej śmietany. Ponownie dokładnie wymieszać.
  4. Kokosowo-śmietanową masę przelać do maszynki do robienia lodów (wcześniej zamrożonej). Ubijać w maszynce 20-25 minut.
  5. Masę lodową przełożyć do zamykanego, plastikowego pojemnika i odłożyć do zamrażalnika.
  6. Jak lody uzyskają odpowiednią konsystencję, podzielić je na porcje.

Opis przepisu:

Rozwiązanie idealne na letnie upały. Kiedy za oknem skwar, samodzielnie możesz zrobić sobie chłodny deser. Danie jest łatwe w przygotowaniu, spodoba się miłośnikom kokosowych klimatów. Z lodów najbardziej zadowolone będą z pewnością dzieci, które będą się rozkoszować domowym przysmakiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?