Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Legumina

0
69 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
5 
Jajko
1 paczka
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
5 łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.96 g
Węglowodany
16.73 g
Tłuszcze
4.76 g
Wartość energetyczna
138.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

69 min
Krok 1
3 min
Jajka krótko sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek.
Krok 2
5 min
Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdą, ostudzić.
Krok 3
10 min
Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 4
5 min
Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem.
Krok 5
5 min
Krem z żółtek dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać. Masę jajeczną podzielić na dwie równe części.
Krok 6
5 min
Do jednej dodać tężejącą galaretkę pomarańczową, wymieszać, przelać do miski, wstawić na chwilę do zamrażalnika.
Krok 7
4 min
Do drugiej części jajecznej masy dodać tężejącą galaretkę cytrynową, wylać na masę pomarańczową.
Krok 8
30 min
Mocno schłodzić w lodówce.
Krok 9
2 min
Gotową leguminę dzielić na porcje.
Legumina

Krok 1 z 9

Jajka krótko sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek.

Legumina

Krok 2 z 9

Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdą, ostudzić.

Legumina

Krok 3 z 9

Białka ubić na sztywną pianę.

Legumina

Krok 4 z 9

Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem.

Legumina

Krok 5 z 9

Krem z żółtek dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać. Masę jajeczną podzielić na dwie równe części.

Legumina

Krok 6 z 9

Do jednej dodać tężejącą galaretkę pomarańczową, wymieszać, przelać do miski, wstawić na chwilę do zamrażalnika.

Legumina

Krok 7 z 9

Do drugiej części jajecznej masy dodać tężejącą galaretkę cytrynową, wylać na masę pomarańczową.

Legumina

Krok 8 z 9

Mocno schłodzić w lodówce.

Legumina

Krok 9 z 9

Gotową leguminę dzielić na porcje.

Legumina na słodko to deser, który powoli odchodzi w zapomnienie. Przygotowywały go nasze babcie i zapewne niejednemu z nas smak słodkiej leguminy kojarzy się z miłą, rodzinną atmosferą. Proponujemy odświeżyć przepis na leguminę i przygotować ją na bazie Galaretki cytrynowy smak oraz Galaretki pomarańczowy smak WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika