
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Legumina

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
4 minKrok 8
30 minKrok 9
2 min
Krok 1 z 9
Jajka krótko sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek.

Krok 2 z 9
Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdą, ostudzić.

Krok 3 z 9
Białka ubić na sztywną pianę.

Krok 4 z 9
Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem.

Krok 5 z 9
Krem z żółtek dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać. Masę jajeczną podzielić na dwie równe części.

Krok 6 z 9
Do jednej dodać tężejącą galaretkę pomarańczową, wymieszać, przelać do miski, wstawić na chwilę do zamrażalnika.

Krok 7 z 9
Do drugiej części jajecznej masy dodać tężejącą galaretkę cytrynową, wylać na masę pomarańczową.

Krok 8 z 9
Mocno schłodzić w lodówce.

Krok 9 z 9
Gotową leguminę dzielić na porcje.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0