Sałatka śledziowa z kapustą pekińską

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 12

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paski.
  2. Do filetów dodaję poszatkowaną kapustę pekińską i marynowany czosnek pokrojony w plasterki.
  3. Kukurydzę osączam na sicie, część dodaję do sałatki, a resztę wrzucam do blendera i miksuję z majonezem i śmietaną. Sos doprawiam do smaku, polewam sałatkę i mieszam, by wszystkie składniki były dokładnie pokryte sosem.

Opis przepisu:

Przepis, który świetnie sprawdzi się przy okazji przyjęć lub rodzinnego posiedzenia przy grillu. Sałatka śledziowa z kapustą pekińską to genialna przystawka, która na długo zostawia ślad w pamięci. Majonez dekoracyjny WINIARY świetnie zespoli wszystkie składniki i nada całej potrawie dodatkowych walorów. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?