Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałata lodowa z serem pleśniowym i oliwkami

0
12 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
1 główka
Sałata lodowa
1 słoik
Czarne oliwki
1 paczka
Ser brie
3 płaskich łyżek
Olej
3 płaskich łyżek
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
366.52 kcal
Tłuszcze
30.56 g
Węglowodany
9.27 g
Białko
15.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

12 min
Krok 1
3 min
Sos koperkowo ziołowy rozrabiam z wodą i oliwą.
Krok 2
2 min
Następnie dodaję do sosu sałatę lodową.
Krok 3
3 min
Do sałaty lodowej wymieszanej z sosem dodaję odcedzone oliwki.
Krok 4
2 min
Ser pleśniowy kroję w większe kawałki i dodaję do sałaty.
Krok 5
2 min
Całość dokładnie mieszam, tak aby wszystkie składniki były polane sosem.
Sałata lodowa z serem pleśniowym i oliwkami

Krok 1 z 5

Sos koperkowo ziołowy rozrabiam z wodą i oliwą.

Sałata lodowa z serem pleśniowym i oliwkami

Krok 2 z 5

Następnie dodaję do sosu sałatę lodową.

Sałata lodowa z serem pleśniowym i oliwkami

Krok 3 z 5

Do sałaty lodowej wymieszanej z sosem dodaję odcedzone oliwki.

Sałata lodowa z serem pleśniowym i oliwkami

Krok 4 z 5

Ser pleśniowy kroję w większe kawałki i dodaję do sałaty.

Sałata lodowa z serem pleśniowym i oliwkami

Krok 5 z 5

Całość dokładnie mieszam, tak aby wszystkie składniki były polane sosem.

Sałata lodowa z serem pleśniowym i zielonymi oliwkami to genialny dodatek do każdego niemal dania. Fantastycznie podkreśli smak mięs, idealnie komponuje się z rybą. Całość tworzy niesamowite połączenie, które jeszcze na długi czas zostawi ślad w naszej pamięci. Spróbujcie sami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika