Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałata lodowa z serem pleśniowym i zielonymi oliwkami to genialny dodatek do każdego niemal dania. Fantastycznie podkreśli smak mięs, idealnie komponuje się z rybą. Całość tworzy niesamowite połączenie, które jeszcze na długi czas zostawi ślad w naszej pamięci. Spróbujcie sami!
Przygotowanie
12 min
Krok 1
3 min
Sos koperkowo ziołowy rozrabiam z wodą i oliwą.
Krok 2
2 min
Następnie dodaję do sosu sałatę lodową.
Krok 3
3 min
Do sałaty lodowej wymieszanej z sosem dodaję odcedzone oliwki.
Krok 4
2 min
Ser pleśniowy kroję w większe kawałki i dodaję do sałaty.
Krok 5
2 min
Całość dokładnie mieszam, tak aby wszystkie składniki były polane sosem.
Krok 1
z
5
Sos koperkowo ziołowy rozrabiam z wodą i oliwą.
Krok 2
z
5
Następnie dodaję do sosu sałatę lodową.
Krok 3
z
5
Do sałaty lodowej wymieszanej z sosem dodaję odcedzone oliwki.
Krok 4
z
5
Ser pleśniowy kroję w większe kawałki i dodaję do sałaty.
Krok 5
z
5
Całość dokładnie mieszam, tak aby wszystkie składniki były polane sosem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0