Sałata lodowa z serem pleśniowym i oliwkami
12min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.89 g
Węglowodany
9.27 g
Tłuszcze
30.56 g
Wartość energetyczna
366.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
12 min
Krok 1
3 min
Sos koperkowo ziołowy rozrabiam z wodą i oliwą.
Krok 2
2 min
Następnie dodaję do sosu sałatę lodową.
Krok 3
3 min
Do sałaty lodowej wymieszanej z sosem dodaję odcedzone oliwki.
Krok 4
2 min
Ser pleśniowy kroję w większe kawałki i dodaję do sałaty.
Krok 5
2 min
Całość dokładnie mieszam, tak aby wszystkie składniki były polane sosem.
Sałata lodowa z serem pleśniowym i zielonymi oliwkami to genialny dodatek do każdego niemal dania. Fantastycznie podkreśli smak mięs, idealnie komponuje się z rybą. Całość tworzy niesamowite połączenie, które jeszcze na długi czas zostawi ślad w naszej pamięci. Spróbujcie sami!
Komentarze 0