Wiśniowo-kokosowa panna cotta

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę namoczyć w połowie mleka, resztę mleka zagotować i rozpuścić w nim napęczniałą żelatynę Śmietanę z cukrem mocno podgrzać (ale nie zagotować). Do gorącej śmietany, wlać mleko i likier kokosowy oraz wiórki kokosowe, wymieszać wszystko razem i rozlać do szklanek, schłodzić .
  2. W trakcie zastygania wiórki kokosowe wypłyną na wierzch tworząc kokosową "skorupkę". Z cukru i wody zrobić karmel w którym przesmażyć wiśnie. Zimnym sosem wiśniowym polać zastygnięty deser.

Opis przepisu:

Wiśniowo-kokosowa panna cotta to klasyczny, orzeźwiający deser, który świetnie nadaje się na letnie popołudnia jako dodatek do kawy w ogrodzie. Wymieszanie smaków wiśniowego i kokosowego zaskoczy domowników i sprawi, że będą szukać, czy aby na pewno nie zostało jeszcze trochę ich ulubionego deseru. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?