
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Galaretkowiec

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
60 minKrok 3
15 minKrok 4
10 minKrok 5
60 minKrok 6
7 minKrok 1 z 6
Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.
Krok 2 z 6
Odstawić do stężenia.
Krok 3 z 6
Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Krok 4 z 6
Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
Krok 5 z 6
Dać do lodówki do stężenia.
Krok 6 z 6
Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0