Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Galaretkowiec

Galaretkowiec

(0)
2 godz 42 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest ALKA10

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  opakowanie
Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY
1.5  szklanek
Mleko
1.5  łyżek
Żelatyna Winiary
80  g
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.42 g
Węglowodany
6.99 g
Tłuszcze
0.63 g
Wartość energetyczna
38.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli masz ochotę zawitać feerię barw na swoim stole, polecamy przygotować apetyczny galaretkowiec. Jest to deser powstały z Galaretki truskawkowy smak WINIARY, a także wersji o smaku: brzoskwiniowym, pomarańczowym i agrestowym. Wszystkie galaretki łączy mleko doprawione cukrem i żelatyną. Sprawdź, jak wykonać deser, który sprawi wielką frajdę całej rodzinie!

Przygotowanie

162 min
  • Krok 1

    10 min
    Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.
  • Krok 2

    60 min
    Odstawić do stężenia.
  • Krok 3

    15 min
    Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    10 min
    Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
  • Krok 5

    60 min
    Dać do lodówki do stężenia.
  • Krok 6

    7 min
    Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.
Galaretkowiec

Krok 1 z 6

Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.

Galaretkowiec

Krok 2 z 6

Odstawić do stężenia.

Galaretkowiec

Krok 3 z 6

Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.

Galaretkowiec

Krok 4 z 6

Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.

Galaretkowiec

Krok 5 z 6

Dać do lodówki do stężenia.

Galaretkowiec

Krok 6 z 6

Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto Filadelfia

    Ciasto Filadelfia

    1 godz 45 min Łatwy
  • Galaretka w salcesonie

    Galaretka w salcesonie

    1 godz 25 min Łatwy
  • Desery przezroczyste tęczowe

    Desery przezroczyste tęczowe

    2 godz 15 min Łatwy
  • Szybka szarlotka z cynamonem

    Szybka szarlotka z cynamonem

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu