Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galaretkowiec

0
162 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1 paczka
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
1 paczka
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1 paczka
Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY
1.5 szklanek
Mleko
1.5 łyżek
Żelatyna Winiary
80 g
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.42 g
Węglowodany
6.99 g
Tłuszcze
0.63 g
Wartość energetyczna
38.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

162 min
Krok 1
10 min
Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.
Krok 2
60 min
Odstawić do stężenia.
Krok 3
15 min
Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Krok 4
10 min
Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
Krok 5
60 min
Dać do lodówki do stężenia.
Krok 6
7 min
Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.
Galaretkowiec

Krok 1 z 6

Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.

Galaretkowiec

Krok 2 z 6

Odstawić do stężenia.

Galaretkowiec

Krok 3 z 6

Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.

Galaretkowiec

Krok 4 z 6

Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.

Galaretkowiec

Krok 5 z 6

Dać do lodówki do stężenia.

Galaretkowiec

Krok 6 z 6

Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.

Jeśli masz ochotę zawitać feerię barw na swoim stole, polecamy przygotować apetyczny galaretkowiec. Jest to deser powstały z Galaretki truskawkowy smak WINIARY, a także wersji o smaku: brzoskwiniowym, pomarańczowym i agrestowym. Wszystkie galaretki łączy mleko doprawione cukrem i żelatyną. Sprawdź, jak wykonać deser, który sprawi wielką frajdę całej rodzinie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika