Galaretkowiec
162min
Łatwy
1 opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1.5 szklanek
Mleko
1.5 łyżek
Żelatyna Winiary
80 g
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
1.42 g
Węglowodany
6.99 g
Tłuszcze
0.63 g
Wartość energetyczna
38.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
162 min
Krok 1
10 min
Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.
Krok 2
60 min
Odstawić do stężenia.
Krok 3
15 min
Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Krok 4
10 min
Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
Krok 5
60 min
Dać do lodówki do stężenia.
Krok 6
7 min
Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.
Jeśli masz ochotę zawitać feerię barw na swoim stole, polecamy przygotować apetyczny galaretkowiec. Jest to deser powstały z Galaretki truskawkowy smak WINIARY, a także wersji o smaku: brzoskwiniowym, pomarańczowym i agrestowym. Wszystkie galaretki łączy mleko doprawione cukrem i żelatyną. Sprawdź, jak wykonać deser, który sprawi wielką frajdę całej rodzinie!
Komentarze 0