Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybki deser, którym zajadać się będą nie tylko najmłodsi. Serek mascarpone to genialny dodatek do wszelkiego rodzaju słodkości. Jest niezwykle delikatny i można z nim zrobić naprawdę wiele rzeczy. Połączenie go z owocami gwarantuje sukces! Sprawdźcie sami!
Przygotowanie
135 min
Krok 1
8 min
Schłodzoną śmietanę ubić z połową cukru, odłożyć około 3/4 szklanki do dekoracji. Żelatynę rozpuścić w wodzie.
Krok 2
7 min
Ser utrzeć z resztą cukru, dodać żelatynę i delikatnie połączyć z bitą śmietaną. Krem rozłożyć do pucharków, udekorować kleksem bitej śmietany i dodatkowo można ozdobić owocami.
Krok 3
120 min
Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny.
Krok 1
z
3
Schłodzoną śmietanę ubić z połową cukru, odłożyć około 3/4 szklanki do dekoracji. Żelatynę rozpuścić w wodzie.
Krok 2
z
3
Ser utrzeć z resztą cukru, dodać żelatynę i delikatnie połączyć z bitą śmietaną. Krem rozłożyć do pucharków, udekorować kleksem bitej śmietany i dodatkowo można ozdobić owocami.
Krok 3
z
3
Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0