Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto Filadelfia

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
24 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 łyżek
Żelatyna
2 paczek
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 paczka
suchar
400 g
Krem czekoladowo-orzechowy
600 ml
Śmietana 30%
400 g
Serek homogenizowany
100 ml
Mleko
400 g
Wiśnie drylowane

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
14.49 g
Wartość energetyczna
249.17 kcal
Węglowodany
24.27 g
Białko
5.82 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
5 min
Sucharki dokładnie pokruszyć. Najlepiej przeprowadzić "kruszenie wstępne" w dłoniach, a następnie potraktować je wałkiem na głębokiej blasze, żeby powstała średnio gruba "mączka".
Krok 2
5 min
Połączyć pokruszone suchary z kremem czekoladowym i wyłożyć na standardową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do lodówki.
Krok 3
10 min
Namoczyć żelatynę w mleku, dokładnie wymieszać i odstawić, następnie podgrzać (nie gotować), przestudzić.
Krok 4
10 min
Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i 5 łyżek cukru pudru, ustawić najmniejsze obroty miksera i dodać serki homogenizowane.
Krok 5
5 min
Do powstałej masy dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, wyłożyć masę na sucharkowy spód i włożyć do lodówki.
Krok 6
10 min
Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu, wiśnie dodać do galaretek. Wylać tężejącą galaretkę z wiśniami na ciasto.
Krok 7
60 min
Odstawić do lodówki
Ciasto Filadelfia

Krok 1 z 7

Sucharki dokładnie pokruszyć. Najlepiej przeprowadzić "kruszenie wstępne" w dłoniach, a następnie potraktować je wałkiem na głębokiej blasze, żeby powstała średnio gruba "mączka".

Ciasto Filadelfia

Krok 2 z 7

Połączyć pokruszone suchary z kremem czekoladowym i wyłożyć na standardową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do lodówki.

Ciasto Filadelfia

Krok 3 z 7

Namoczyć żelatynę w mleku, dokładnie wymieszać i odstawić, następnie podgrzać (nie gotować), przestudzić.

Ciasto Filadelfia

Krok 4 z 7

Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i 5 łyżek cukru pudru, ustawić najmniejsze obroty miksera i dodać serki homogenizowane.

Ciasto Filadelfia

Krok 5 z 7

Do powstałej masy dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, wyłożyć masę na sucharkowy spód i włożyć do lodówki.

Ciasto Filadelfia

Krok 6 z 7

Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu, wiśnie dodać do galaretek. Wylać tężejącą galaretkę z wiśniami na ciasto.

Ciasto Filadelfia

Krok 7 z 7

Odstawić do lodówki

Ciasto Filadelfia to spełnienie marzeń każdego amatora słodyczy. A to za sprawą fantastycznie chrupiącego spodu, który przyrządzamy z sucharków i kremu czekoladowego, a także aksamitnego kremu ze śmietanki, mleka i serków homogenizowanych. Ciasto Filadelfia ma delikatny aromat dzięki dodatkowi Cukru wanilinowego WINIARY i charakterny smak, który nadają mu soczyste wiśnie. Ciasto-ideał!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika