Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto Filadelfia
Dodaj do CookBook

Ciasto Filadelfia

(1)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest KASIA-86
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5  łyżek
Żelatyna
2  opakowań
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  paczka
suchar
400  g
Krem czekoladowo-orzechowy
600  ml
Śmietanka 30%
400  g
Serek homogenizowany
100  ml
Mleko
400  g
Wiśnie drylowane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.6 g
Wartość energetyczna
216.5 kcal
Tłuszcze
10.4 g
Białko
6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto Filadelfia to spełnienie marzeń każdego amatora słodyczy. A to za sprawą fantastycznie chrupiącego spodu, który przyrządzamy z sucharków i kremu czekoladowego, a także aksamitnego kremu ze śmietanki, mleka i serków homogenizowanych. Ciasto Filadelfia ma delikatny aromat dzięki dodatkowi Cukru wanilinowego WINIARY i charakterny smak, który nadają mu soczyste wiśnie. Ciasto-ideał!

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    5 min
    Sucharki dokładnie pokruszyć. Najlepiej przeprowadzić "kruszenie wstępne" w dłoniach, a następnie potraktować je wałkiem na głębokiej blasze, żeby powstała średnio gruba "mączka".
  • Krok 2

    5 min
    Połączyć pokruszone suchary z kremem czekoladowym i wyłożyć na standardową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do lodówki.
  • Krok 3

    10 min
    Namoczyć żelatynę w mleku, dokładnie wymieszać i odstawić, następnie podgrzać (nie gotować), przestudzić.
  • Krok 4

    10 min
    Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i 5 łyżek cukru pudru, ustawić najmniejsze obroty miksera i dodać serki homogenizowane.
  • Krok 5

    5 min
    Do powstałej masy dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, wyłożyć masę na sucharkowy spód i włożyć do lodówki.
  • Krok 6

    10 min
    Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu, wiśnie dodać do galaretek. Wylać tężejącą galaretkę z wiśniami na ciasto.
  • Krok 7

    60 min
    Odstawić do lodówki
Ciasto Filadelfia

Krok 1 z 7

Sucharki dokładnie pokruszyć. Najlepiej przeprowadzić "kruszenie wstępne" w dłoniach, a następnie potraktować je wałkiem na głębokiej blasze, żeby powstała średnio gruba "mączka".

Ciasto Filadelfia

Krok 2 z 7

Połączyć pokruszone suchary z kremem czekoladowym i wyłożyć na standardową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do lodówki.

Ciasto Filadelfia

Krok 3 z 7

Namoczyć żelatynę w mleku, dokładnie wymieszać i odstawić, następnie podgrzać (nie gotować), przestudzić.

Ciasto Filadelfia

Krok 4 z 7

Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i 5 łyżek cukru pudru, ustawić najmniejsze obroty miksera i dodać serki homogenizowane.

Ciasto Filadelfia

Krok 5 z 7

Do powstałej masy dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, wyłożyć masę na sucharkowy spód i włożyć do lodówki.

Ciasto Filadelfia

Krok 6 z 7

Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu, wiśnie dodać do galaretek. Wylać tężejącą galaretkę z wiśniami na ciasto.

Ciasto Filadelfia

Krok 7 z 7

Odstawić do lodówki

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu