Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto Filadelfia

Ciasto Filadelfia

(1)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest PAULINA1851

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5  łyżek
Żelatyna
2  opakowań
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  paczka
suchar
400  g
Krem czekoladowo-orzechowy
600  ml
Śmietanka 30%
400  g
Serek homogenizowany
100  ml
Mleko
400  g
Wiśnie drylowane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.05 g
Węglowodany
24.62 g
Tłuszcze
10.42 g
Wartość energetyczna
216.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto Filadelfia to spełnienie marzeń każdego amatora słodyczy. A to za sprawą fantastycznie chrupiącego spodu, który przyrządzamy z sucharków i kremu czekoladowego, a także aksamitnego kremu ze śmietanki, mleka i serków homogenizowanych. Ciasto Filadelfia ma delikatny aromat dzięki dodatkowi Cukru wanilinowego WINIARY i charakterny smak, który nadają mu soczyste wiśnie. Ciasto-ideał!

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    5 min
    Sucharki dokładnie pokruszyć. Najlepiej przeprowadzić "kruszenie wstępne" w dłoniach, a następnie potraktować je wałkiem na głębokiej blasze, żeby powstała średnio gruba "mączka".
  • Krok 2

    5 min
    Połączyć pokruszone suchary z kremem czekoladowym i wyłożyć na standardową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do lodówki.
  • Krok 3

    10 min
    Namoczyć żelatynę w mleku, dokładnie wymieszać i odstawić, następnie podgrzać (nie gotować), przestudzić.
  • Krok 4

    10 min
    Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i 5 łyżek cukru pudru, ustawić najmniejsze obroty miksera i dodać serki homogenizowane.
  • Krok 5

    5 min
    Do powstałej masy dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, wyłożyć masę na sucharkowy spód i włożyć do lodówki.
  • Krok 6

    10 min
    Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu, wiśnie dodać do galaretek. Wylać tężejącą galaretkę z wiśniami na ciasto.
  • Krok 7

    60 min
    Odstawić do lodówki
Ciasto Filadelfia

Krok 1 z 7

Sucharki dokładnie pokruszyć. Najlepiej przeprowadzić "kruszenie wstępne" w dłoniach, a następnie potraktować je wałkiem na głębokiej blasze, żeby powstała średnio gruba "mączka".

Ciasto Filadelfia

Krok 2 z 7

Połączyć pokruszone suchary z kremem czekoladowym i wyłożyć na standardową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do lodówki.

Ciasto Filadelfia

Krok 3 z 7

Namoczyć żelatynę w mleku, dokładnie wymieszać i odstawić, następnie podgrzać (nie gotować), przestudzić.

Ciasto Filadelfia

Krok 4 z 7

Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i 5 łyżek cukru pudru, ustawić najmniejsze obroty miksera i dodać serki homogenizowane.

Ciasto Filadelfia

Krok 5 z 7

Do powstałej masy dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, wyłożyć masę na sucharkowy spód i włożyć do lodówki.

Ciasto Filadelfia

Krok 6 z 7

Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu, wiśnie dodać do galaretek. Wylać tężejącą galaretkę z wiśniami na ciasto.

Ciasto Filadelfia

Krok 7 z 7

Odstawić do lodówki

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Tarta z borówkami

    Tarta z borówkami

    2 godz 43 min Łatwy
  • Galaretkowiec

    Galaretkowiec

    2 godz 42 min Łatwy
  • Ciasto krówkowe z delicjami

    Ciasto krówkowe z delicjami

    3 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu