Ciasto Filadelfia
1 godz 45 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.82 g
Węglowodany
24.27 g
Tłuszcze
14.49 g
Wartość energetyczna
249.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
105 min
Krok 1
5 min
Sucharki dokładnie pokruszyć. Najlepiej przeprowadzić "kruszenie wstępne" w dłoniach, a następnie potraktować je wałkiem na głębokiej blasze, żeby powstała średnio gruba "mączka".
Krok 2
5 min
Połączyć pokruszone suchary z kremem czekoladowym i wyłożyć na standardową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do lodówki.
Krok 3
10 min
Namoczyć żelatynę w mleku, dokładnie wymieszać i odstawić, następnie podgrzać (nie gotować), przestudzić.
Krok 4
10 min
Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i 5 łyżek cukru pudru, ustawić najmniejsze obroty miksera i dodać serki homogenizowane.
Krok 5
5 min
Do powstałej masy dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, wyłożyć masę na sucharkowy spód i włożyć do lodówki.
Krok 6
10 min
Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu, wiśnie dodać do galaretek. Wylać tężejącą galaretkę z wiśniami na ciasto.
Krok 7
60 min
Odstawić do lodówki
Ciasto Filadelfia to spełnienie marzeń każdego amatora słodyczy. A to za sprawą fantastycznie chrupiącego spodu, który przyrządzamy z sucharków i kremu czekoladowego, a także aksamitnego kremu ze śmietanki, mleka i serków homogenizowanych. Ciasto Filadelfia ma delikatny aromat dzięki dodatkowi Cukru wanilinowego WINIARY i charakterny smak, który nadają mu soczyste wiśnie. Ciasto-ideał!
Komentarze 0