Sos z boczniaków

Oceń ten przepis!

5/5 5 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Porcje 1

5/5 5 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju.
  2. Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę.
  3. Wsypać boczniaki, dodać masło
  4. Chwilę podsmażyć, wlać 2-3 łyżki wody, gotować 5-7 minut.
  5. Śmietanę wlać do kubeczka, wsypać łyżkę mąki.
  6. Dodać jarzynkę, paprykę, odrobinę wody, wymieszać. Mieszaninę wlać do grzybów, zagotować.
  7. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Opis przepisu:

Sos z boczniaków to wspaniały dodatek do mięsa. Jest bardzo smaczny, łatwy i szybki do przygotowania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?