Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jajecznica z porem i boczniakami

Jajecznica z porem i boczniakami

(1)
29min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 
Por (biała część)
2  łyżek
Masło
10  dag
Boczniaki
5 
Jajko
2  łyżek
Szczypiorek
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.35 g
Węglowodany
10.86 g
Tłuszcze
23.8 g
Wartość energetyczna
327.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jajecznica z porem i boczniakami to ciekawy pomysł na odświeżenie znanego już nam dania. Możemy je serwować jako pożywne śniadanie lub kolację, która pozwoli nam się zrelaksować po ciężkim dniu. Boczniaki, tak rzadko wykorzystywane w codziennej kuchni, mogą być naprawdę intrygującym składnikiem, który zaskoczy domowników i to w całkowicie pozytywnym znaczeniu. Smacznego!

Przygotowanie

29 min
  • Krok 1

    5 min
    Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w paski.
  • Krok 2

    3 min
    Umyty, oczyszczony por pokroić w cienkie krążki.
  • Krok 3

    5 min
    Na rozgrzane masło wsypać por, a następnie dodać boczniaki i podsmażyć.
  • Krok 4

    1 min
    Jajka wbić do miseczki.
  • Krok 5

    3 min
    Dodać odrobinę Ziarenek, dodać pieprz. Roztrzepać widelcem.
  • Krok 6

    5 min
    Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać.
  • Krok 7

    1 min
    Jajka wlać do podsmażonych boczniaków z porem.
  • Krok 8

    5 min
    Smażyć do ścięcia się jajek.
  • Krok 9

    1 min
    Od razu wyłożyć na talerze. Posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.
Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 1 z 9

Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w paski.

Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 2 z 9

Umyty, oczyszczony por pokroić w cienkie krążki.

Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 3 z 9

Na rozgrzane masło wsypać por, a następnie dodać boczniaki i podsmażyć.

Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 4 z 9

Jajka wbić do miseczki.

Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 5 z 9

Dodać odrobinę Ziarenek, dodać pieprz. Roztrzepać widelcem.

Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 6 z 9

Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać.

Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 7 z 9

Jajka wlać do podsmażonych boczniaków z porem.

Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 8 z 9

Smażyć do ścięcia się jajek.

Jajecznica z porem i boczniakami

Krok 9 z 9

Od razu wyłożyć na talerze. Posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kolacja
  • Śniadanie
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajecznica z pieczarkami i cebulą

    Jajecznica z pieczarkami i cebulą

    25 min Łatwy
  • Sos z boczniaków

    Sos z boczniaków

    33 min Łatwy
  • Ziemniaki zapiekane z boczniakami

    Ziemniaki zapiekane z boczniakami

    1 godz 5 min Łatwy
  • Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

    Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

    36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu