Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żołądki z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić, osuszyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać pokrojoną cebulę i żołądki, podsmażyć
Przełożyć do rondla, wlać 2 szklanki wody, dodać angielskie ziele, liście laurowe, odrobinę pieprzu i dusić pod przykryciem do miękkości.
Posiekane pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać do żołądków 10 minut przed końcem gotowania
Mąkę i mieloną paprykę wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z żołądkami, dodać zmiażdżony czosnek, zagotować. Do gotowego sosu dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie, wymieszać.