Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie
Dodaj do CookBook

Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek
50  dag
Żołądki z kurczaka
20  dag
Pieczarki
1 
Cebula
2  łyżek
Olej
2 
Liść laurowy
10  kulek
Ziele angielskie całe
1  łyżka
Masło
2  łyżek
Śmietanka
2  łyżek
Mąka pszenna
2  łyżeczek
Papryka mielona
1  ząbek
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.2 g
Wartość energetyczna
358.4 kcal
Tłuszcze
17.3 g
Białko
41.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie to świetny sposób na podanie podrobów. Żołądki drobiowe pod wpływem pieczarek i domowego sosu powstałego na bazie WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek świetnie komponują się z makaronem lub kaszą. Danie polecamy udekorować natką pietruszki, dzięki czemu będzie ono sprawiać wrażenie jeszcze bardziej apetycznego.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    20 min
    Żołądki z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić, osuszyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać pokrojoną cebulę i żołądki, podsmażyć
  • Krok 2

    20 min
    Przełożyć do rondla, wlać 2 szklanki wody, dodać angielskie ziele, liście laurowe, odrobinę pieprzu i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • Krok 3

    10 min
    Posiekane pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać do żołądków 10 minut przed końcem gotowania
  • Krok 4

    10 min
    Mąkę i mieloną paprykę wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z żołądkami, dodać zmiażdżony czosnek, zagotować. Do gotowego sosu dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie, wymieszać.
Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

Krok 1 z 4

Żołądki z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić, osuszyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać pokrojoną cebulę i żołądki, podsmażyć

Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

Krok 2 z 4

Przełożyć do rondla, wlać 2 szklanki wody, dodać angielskie ziele, liście laurowe, odrobinę pieprzu i dusić pod przykryciem do miękkości.

Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

Krok 3 z 4

Posiekane pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać do żołądków 10 minut przed końcem gotowania

Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

Krok 4 z 4

Mąkę i mieloną paprykę wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z żołądkami, dodać zmiażdżony czosnek, zagotować. Do gotowego sosu dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie, wymieszać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żołądki drobiowe w sosie własnym

    Żołądki drobiowe w sosie własnym

    1 godz 55 min Łatwy
  • Żołądki z drobiu duszone z warzywami

    Żołądki z drobiu duszone z warzywami

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu