Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żołądki z drobiu duszone z warzywami

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Żołądki drobiowe
3 
Cebula
2 
Marchewka
2 
Pietruszka
1 ząbek
Czosnek
1 łyżka
Masło
1 
Papryka
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
2 łyżek
Natka pietruszki
2 łyżek
Oliwa
1 łyżeczka
Papryka mielona
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
442.19 kcal
Węglowodany
12.08 g
Białko
27.5 g
Tłuszcze
26.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
20 min
Żołądki obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić i podsmażyć na oliwie.
Krok 2
40 min
Obrane warzywa pokroić w makaronik, cebulę w kostkę, połączyć z żołądkami, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości z dodatkiem posiekanego czosnku.
Krok 3
5 min
Miękkie żołądki połączyć z koncentratem pomidorowym, zagotować, odstawić.
Krok 4
5 min
Dodać masło i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i mieloną papryką, wymieszać.
Żołądki z drobiu duszone z warzywami

Krok 1 z 4

Żołądki obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić i podsmażyć na oliwie.

Żołądki z drobiu duszone z warzywami

Krok 2 z 4

Obrane warzywa pokroić w makaronik, cebulę w kostkę, połączyć z żołądkami, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości z dodatkiem posiekanego czosnku.

Żołądki z drobiu duszone z warzywami

Krok 3 z 4

Miękkie żołądki połączyć z koncentratem pomidorowym, zagotować, odstawić.

Żołądki z drobiu duszone z warzywami

Krok 4 z 4

Dodać masło i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i mieloną papryką, wymieszać.

Duszone żołądki drobiowe z warzywami to ciekawa odmiana w każdej kuchni. Bulion drobiowy z liściem laurowym WINIARY doda im ciekawego zapachu oraz wzmocni ich wyrazisty smak. Podawać możemy je z ziemniakami lub kaszą, co świetnie uzupełni smak mięsa. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika