Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka oddzielić od kości i pokroić w kosteczkę.
  2. Szczypior posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  3. Jajka wbić do miski dodać do nich sól i pieprz czosnkowy oraz mąkę i wymieszać.
  4. Ciasto dodać do pozostałych składników i wymieszać.
  5. Ciasto kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  6. Podawać na ciepło

Opis przepisu:

Smażone placuszki z wykorzystaniem gotowanego lub pieczonego mięsa są propozycją na szybki posiłek. Zobacz, jak połączyć poszczególne składniki, by danie było kolorowe i w pełni zachwycające. Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego możesz podawać samodzielnie lub z aromatycznym sosem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?