
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka tradycyjna z majonezem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
45 minKrok 2
5 minKrok 3
8 minKrok 4
15 minKrok 5
5 minKrok 6
1 minKrok 1 z 6
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz seler umyć, ułożyć w garnku i zalać wodą. Gotować w mundurkach pod przykryciem ok. 45 min, następnie odcedzić i pozostawić do wystudzenia.
Krok 2 z 6
Następnie obrać warzywa i pokroić w drobną kostkę, przekładając do miski.
Krok 3 z 6
Jajka ugotować na twardo.
Krok 4 z 6
Jajka pokroić, dodać do miski. Cebulę, jabłko i ogórki kiszone obrać i pokroić. Dodać do miski. Kukurydzę oraz groszek dobrze odsączyć i dodać do pozostałych składników.
Krok 5 z 6
Do osobnej miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, cukier oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i przełożyć do miski z warzywami. Dodać majonez i dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
Krok 6 z 6
Sałatkę podawać w salaterce, przykryć warstwą majonezu i udekorować wedle uznania.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0