Kluski serowe kładzione

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ser utrzeć z żółtkami na gładką masę.
  2. Z białek ubić sztywną pianę.
  3. Połączyć z serem, dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
  4. Kłaść łyżką nieduże kluski do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5 minut.
  5. Podawać polane masłem i posypane cukrem wanilinowym.

Opis przepisu:

Pomysł na niezwykle apetyczne danie – kluski serowe kładzione przyrządzane na słono lub na słodko. Ser twarogowy ucieramy z żółtkami, łączymy z pianą z białek, do całości dodajemy mąkę i... ciasto na kluski kładzione gotowe. Jeśli chcesz zajadać je na słodko, kluski podawaj z masłem i posypane Cukrem wanilinowym WINIARY. Jeśli wolisz słoną wersję, okraś kluski serowe kładzione podsmażoną na maśle cebulką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Nikolka000
    uwielbiam serowe kluseczki. Robię podobnie, ale daję 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej serek naturalny Bieluch (150g). To mieszam (bez ubijania piany, po prostu wszystko razem) i łyżką kładę na wrzątek.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?