Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto kisielowe to przepis na bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Dzięki Proszkowi do pieczenia WINIARY pięknie urośnie, a dodatek kisielu sprawi, że nabierze wyśmienitego owocowego aromatu. Idealne jako spód do owocowych lub galaretkowych mas.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na puszystą masę.
Krok 2
5 min
Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, kisiel o dowolnym smaku, wymieszać.
Krok 3
5 min
Białka ubić na sztywną pianę, deliktnie mieszająć połączyć z ciastem.
Krok 4
40 min
Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec około 40 minut w temp 180 stopni.
Krok 1
z
4
Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na puszystą masę.
Krok 2
z
4
Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, kisiel o dowolnym smaku, wymieszać.
Krok 3
z
4
Białka ubić na sztywną pianę, deliktnie mieszająć połączyć z ciastem.
Krok 4
z
4
Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec około 40 minut w temp 180 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Margo
Pierwszy raz słyszę o takim ciescie😱😁
Winiary
Expert
Margo, czas je zrobić! Daj znać, kiedy zdecydujesz się je upiec :)
Komentarze 1