Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto kisielowe to przepis na bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Dzięki proszkowi do pieczenia pięknie urośnie, a dodatek kisielu sprawi, że nabierze wyśmienitego owocowego aromatu. Idealne jako spód do owocowych lub galaretkowych mas.
Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na puszystą masę.
Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, kisiel o dowolnym smaku, wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę, deliktnie mieszająć połączyć z ciastem.
Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec około 40 minut w temp 180 stopni.
Margo